Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ






ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΕΝΑΡΞΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
Υπεύθυνη η ηθοποιός-μουσικός κ. Εύα Καμινάρη
 
Σκοπός του τμήματος αυτού δεν είναι η ‘κατασκευή’ ηθοποιών. Μας ενδιαφέρει η εξάσκηση της παρατηρητικότητας, της φαντασίας και της απαλλαγής από προβλήματα που δυσκολεύουν το παιδί να εκφράσει αυτά που δεν μπορεί στην καθημερινότητά του. Στις συναντήσεις μας - μέσα από την απαγγελία, το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη μίμηση, την ορθοφωνία και τη συγγραφή κειμένων ή ποιημάτων - το ζητούμενο είναι να μπορέσει να αφεθεί και να κάνει πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ του μπροστά σε άλλους, ώστε να απελευθερωθεί και να μάθει να εκφράζεται όπως νιώθει κι όχι όπως του επιβάλλουν διάφορες κοινωνικές ή οικογενειακές συνθήκες. Δεν προσπαθούμε να το πείσουμε να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά αν όλο αυτό το οδηγήσει κάποτε στο θέατρο, τότε τουλάχιστον θα ξέρει καλά γιατί το κάνει.
Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα: το πρώτο για παιδιά ηλικίας από 5-7 ετών, κάθε Σάββατο 11.00 με 12.00, το δεύτερο για παιδιά από 8-11 ετών, κάθε Σάββατο 12.30 με 14.00 το μεσημέρι και το τρίτο από 12-17 ετών, κάθε Κυριακή 11.30 με 1 το μεσημέρι. Με το πρώτο τμήμα θα ασχοληθούν οι ηθοποιοί Εύα Καμινάρη, Κοραλία Τσόγκα και Χριστίνα Πλατανιώτη και  στα άλλα δύο θα προστεθεί και ο Θαν. Παπαγεωργίου.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
Υπεύθυνος ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κ. Θανάσης Παπαγεωργίου
 
Άτομα κάθε ηλικίας που αισθάνονται την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την θεατρική πράξη και που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να τη σπουδάσουν επαγγελματικά, θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα μυστικά αυτής της τέχνης. Εδώ το βάρος πέφτει στον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση και τη μουσική, αλλά και σε θεατρικές σκηνές που διάλεξαν ή που θα γράψουν οι ίδιοι οι ‘μαθητές’, με σκοπό να ανακαλύψουν εκείνο που τους οδήγησε σ’ αυτόν τον τρόπο έκφρασης, που καταλήγει στην ‘έκθεση’ μπροστά σ’ έναν άγνωστο θεατή. Οι ασκήσεις ορθοφωνίας, κίνησης και μουσικής είναι απαραίτητοι βοηθοί σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ούτε εδώ υποσχόμαστε να ετοιμάσουμε ηθοποιούς για το θέατρο, χωρίς να μπορεί ποτέ κανείς να αποκλείσει κάτι τέτοιο, αλλά είναι βέβαιο ότι η λειτουργία πάνω σε συνθήκες επαγγελματισμού, θα βοηθήσει να αντιληφθεί ο ‘μαθητής’ τι είναι εκείνο που πραγματικά θέλει να κερδίσει ασχολούμενος με το θέατρο.
Αυτό το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 19.00 με 21.00 και εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου, θα διδάξουν μουσική και τραγούδι η Εύα Καμινάρη και κίνηση η Χριστίνα Πλατανιώτη.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
-ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
                Νέοι και νέες που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Δραματική Σχολή και θέλουν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου.
-ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ
                Άτομα που για επαγγελματικούς - και όχι μόνο - λόγους θέλουν να αποκτήσουν μια σωστή αναπνοή, άρθρωση και εκφορά της ελληνικής γλώσσας.
-ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
                Άτομα που επιθυμούν, με τη μορφή σεμιναρίων, να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μαθαίνοντας τους ‘κώδικες’ του Θεάτρου Στοά, έτσι όπως αυτοί παγιωθήκανε μέσα από την 45ετή πορεία του(υπεύθυνος Θαν. Παπαγεωργίου).
-ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΠΙΑΝΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΦΕΖ
Άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να εξασκήσουν τις δυνατότητές τους ή να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω στη μουσική και το τραγούδι.

Τα τμήματα αυτά, εκτός από το Τμήμα της μετεκπαίδευσης που θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, θα λειτουργούν σε ώρες και ημέρες που θα καθορίζονται από κοινού με τους ενδιαφερόμενους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
κ. Εύα Καμινάρη 6972 787551-210 7702830
αλληλογραφία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου