Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.
ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΙΔΕΕΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Εκλογές 17 Ιουνίου
Εγγεγραμμένοι 9.951.970
Ψήφισε το 62,47%, δηλαδή 6.216.995

Δεν ψήφισαν 3.734.974 Έλληνες.
Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν τον τρόπο, για διάφορους σοβαρούς λόγους, να πάνε στα εκλογικά τους τμήματα, κάποιοι άλλοι εκδηλώνουν με την αποχή τους την αντίδρασή τους σε πολλά και σε κάποιους άλλους τούς είναι εντελώς αδιάφορο τι συμβαίνει γύρω τους.

Από αυτούς που ψήφισαν όμως, 2.581.441 άτομα, δηλαδή το 41% περίπου, δεν απέδωσαν καμία ευθύνη για το χάλι της χώρας στα δύο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα επί δεκαετίες τώρα, γι’ αυτό και τα ξαναψήφισαν.
Προφανώς όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας δεν έχουν ακούσει ότι αυτά τα κόμματα, εναλλάξ ή και τα δυο μαζί, είναι εκείνα που έχουν αποδεχτεί κάποιες συμφωνίες με τις οποίες καταδίκασαν την πατρίδα τους σε αφανισμό. Δεν διαπίστωσαν καμία κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και δεν τους ενόχλησε που ξαφνικά και χωρίς να ερωτηθούν καταργήθηκε η κυβέρνηση που ψήφισαν και τη θέση της πήρε ένα άθλιο συνονθύλευμα με συμμετοχή ατόμων που ελάχιστοι συνέλληνες εκτιμούσαν, με πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, που κανείς από τον Λαό, που είθισται να εκλέγει εκείνος την κυβέρνησή του, δεν τον ήξερε.
Δεν έχουν ακούσει τη λέξη μνημόνιο και φυσικά δεν είναι δυνατόν να αξιώσει κανείς να γνωρίζουν μερικούς από τους όρους του, έστω και τους γνωστότερους, περί κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, επίλυσης των διαφορών από τα δικαστήρια της Αγγλίας, περί εκβιασμών της οποιασδήποτε καγκελαρίου και του κάθε νταβατζή του ΔΝΤ, της απαγόρευσης δανεισμού μας από αλλού, ούτε για την τοκογλυφική μανία των Ευρωπαίων συμμάχων μας, τα δάνεια που μας δίνουν και τους τα επιστρέφουμε για τόκους ή για να εξοφληθούν τα άχρηστα όπλα που με εκβιασμούς εξαναγκάζουν τη χώρα να αγοράζει.
Θα ήταν φυσικά μεγάλη απαίτηση να θιγούν που κατηγορηθήκανε ότι ανήκουν σε μια χώρα διεφθαρμένων και ‘τα φάγανε’ μαζί με τους πολιτικούς. Δεν έμαθαν τίποτα για Siemens και υποβρύχια, δεν διάβασαν σε καμιά εφημερίδα για διεφθαρμένους πολιτικούς βουτηγμένους στη διαπλοκή, δεν γνωρίζουν τα ονόματα Χριστοφοράκος και Τσοχατζόπουλος, ούτε Εφραίμ και Βατοπέδι. Δεν έχουν αισθανθεί καμία μείωση στα εισοδήματά τους, δεν τους ήρθε αυξημένος φόρος, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί τους, δεν απολύθηκε κανείς δικός τους, δεν είδαν κανένα μαγαζί να κλείνει, ούτε άκουσαν τίποτα για ένα εκατομμύριο ανέργους, δεν γνωρίζουν κανέναν που να αυτοκτόνησε από απελπισία, δεν τους ήρθε το χαράτσι της ΔΕΗ, δεν έμειναν τα παιδιά τους χωρίς βιβλία, δεν βρέθηκε κανείς δικός τους χωρίς φάρμακα, ούτε είδαν την Αθήνα ερημωμένη και τους δρόμους γεμάτους από ερείπια της ηρωίνης. Δεν άκουσαν για νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ούτε καν τα είδη πρώτης ανάγκης για μια εγχείρηση. Ούτε τους άγγιξε το θέμα των εξαθλιωμένων μεταναστών, η βία στους δρόμους της Αθήνας, ούτε για ληστείες και φόνους ηλικιωμένων άκουσαν. Δεν διάβασαν ότι αυξήθηκαν εκείνοι που κάνουν ουρά στα συσσίτια και δεν έτυχε να πάρει το μάτι τους κανέναν που να ανοίγει κάδους σκουπιδιών.
Προφανώς, αυτά τα δυόμιση εκατομμύρια Ελλήνων ζούνε σε άλλη χώρα. Μπορεί να διαβάζουν τις εφημερίδες ανάποδα, να ακούνε τις ειδήσεις με κλεισμένο τον ήχο και να περπατάνε στο δρόμο με κατάμαυρα γυαλιά.  Υπάρχει και η ανατριχιαστική πιθανότητα να τους βολεύει αυτή η κατάσταση και να προτιμούν τη διαιώνιση αυτής της αθλιότητας. Πολύ φοβάμαι όμως μήπως είναι νεκροί και δεν το ξέρουν.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου